Θα ξυπνήσει ο κοιμώμενος γίγαντας

 

Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία και αγανάκτηση τους τρείς αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων, να αποφασίζουν τα τελείως αντίθετα από αυτά που διακήρυσσαν προεκλογικά και δεσμεύτηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Βεβαίως, κάποιοι απ’ αυτούς, πριν τις αποφάσεις τους, κάνουν μια απέλπιδα επικοινωνιακή προσπάθεια, με τη βοήθεια των γνωστών Μ.Μ.Ε. που στηρίζουν, με το αζημίωτο, την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, να εμφανισθούν ως δήθεν αντιλέγοντες σε κάποια απ’ τα απάνθρωπα και καταστροφικά οικονομικά μέτρα, που τελικά αποφασίζουν κρυφά και αιφνιδιαστικά (όπως για το ξεπούλημα της Α.Τ.Ε.), για να κρύψουν τις συνειδητές πολιτικές τους επιλογές.

Αυτοί και οι πραγματικοί παρασκηνιακοί εντολείς τους, θεωρούν τους Έλληνες πολίτες ως αφελείς που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Μεθυσμένοι από το δέλεαρ της εξουσίας, δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο «κοιμώμενος γίγαντας» έχει υπερβεί τα όρια αντοχής και ανοχής του και ότι είναι έτοιμος να ξυπνήσει και να κατασπαράξει όλους αυτούς που του υποτιμούν  τη νοημοσύνη, που τον έχουν πολιτικά εξαπατήσει και τον έχουν οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ξένα και ντόπια.

ΕΝΟΧΟΙ Ή ΑΦΕΛΕΙΣ

Οι τρείς μνημονιακοί αρχηγοί συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, παρ’ ότι κατά καιρούς στο παρελθόν υποστήριζαν ότι αυτό είναι αναποτελεσματικό, καταστροφικό και κοινωνικά άδικο. Υποστήριζαν και είναι ορθό, ότι η αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και οι μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, βαθαίνουν την ύφεση και την ανεργία και καθιστούν μη διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος. Υποστήριζαν και ήταν σωστό, ότι χωρίς προγραμματική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος αυξάνεται και δεν μειώνεται αφου μειώνεται το Α.Ε.Π.

Τώρα όμως εφαρμόζουν τα τελείως αντίθετα, παρότι γνωρίζουν καλά, αφού τα υποστήριζαν στο παρελθόν, ότι η συνέχιση αυτής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, οδηγεί στην καταστροφή την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ούτε ως αφελείς, ούτε ως αδαείς.

Γι’ αυτό οι ευθύνες των τριών Κυβερνητικών αρχηγών είναι μεγάλες έναντι του έθνους, της χώρας και του Ελληνικού λαού, αν δεν σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου, της ύφεσης και της κοινωνικής δυστυχίας.

Αυτή τη στιγμή  το έθνος  χρειάζεται πολιτική ηγεσία με αρετή και τόλμη.

Χρειάζεται πολιτική ηγεσία που να εμπνέει αυτοπεποίθηση και εθνική υπερηφάνεια. Πολιτική ηγεσία που να θέτει το εθνικό συμφέρον πάνω από τις προσωπικές πολιτικές στρατηγικές.

Δυστυχώς όμως, τις κρίσιμες αυτές στιγμές που διέρχεται η χώρα και ο λαός, δεν υπάρχει τέτοια ηγεσία, αφού μας μιλάνε για σωτηρία της πατρίδας και με την πολιτική τους την καταβαραθρώνουν, την μετατρέπουν σε πειραματόζωο και την θέτουν υπο πραγματική ξένη κατοχή.

Το ΟΧΙ γι’ αυτή την ηγεσία είναι άγνωστη λέξη και πολιτική.

Γι’ αυτό είναι ηγεσία υπό προθεσμία με βραχυχρόνια ημερομηνία λήξης. Το ζήτημα όμως είναι να μην προλάβει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να αντισταθεί δημοκρατικά ο Ελληνικός λαός άμεσα, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες για τη χώρα και για τους πολίτες θα είναι δραματικές.