Ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο τον εμπαιγμό, την εξαθλίωση και τον αυταρχισμό

 

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η μνημονιακή πολιτική δημιουργεί οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα. Αντί να λύνει, αυξάνει τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Οι άνθρωποι πένονται, αλλά και οι αριθμοί δεν ευημερούν, αφού η βαθιά ύφεση συνεχίζεται για έκτη χρονιά και το δημόσιο χρέος αυξάνεται επικίνδυνα. Από 120% στο ΑΕΠ το έτος 2009, ανέρχεται στο 170 % το 2013, παρά τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που επιβλήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και παρά την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η πραγματική οικονομία αποδιαρθρώνεται και η δημοκρατία εκτελείται καθημερινά στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας και του λαού. Και βέβαια δεν μπορεί κανένας σοβαρός πολιτικός να μιλάει για σωτηρία της χώρας και του λαού, όταν το 60% των νέων και το 27% τουλάχιστον του συνόλου του ενεργού πληθυσμού, βρίσκεται στην ανεργία και την εξαθλίωση. Επίσης, όταν με πρόσχημα την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, γίνονται οριζόντιες απολύσεις και περιορίζεται καθημερινά το κοινωνικό κράτος. Δηλαδή, η δημόσια παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνική προστασία.

            Βέβαια, για τη δικομματική νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που ενδιαφέρεται μόνο για τους αριθμούς και αδιαφορεί για τους ανθρώπους, η ανεργία δεν είναι υπολογίσιμος δείκτης. Δεν συνιστά  τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία και δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία. Αποτελεί στόχο της οικονομικής της πολιτικής σε συνδυασμό με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, για να γίνουν οι ενεργοί πολίτες βορά στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών και της μεγάλης εργοδοσίας.

            Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη μαζική μετανάστευση επιστημόνων και για το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων παραγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων, που τις θυσιάζει στο βωμό της δήθεν αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, που στην πραγματικότητα αποτελεί αποδιάρθρωση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Τελικά, διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας, με βάση τις εντολές της Τρόικα και τα συμφέροντα των διεθνών δανειστών, παρότι διαπιστώνει καθημερινά ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής δημιουργεί άμεσους κινδύνους για τη δημοκρατία, την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά μας θέματα.

            Έτσι αντί να σώζει η Κυβέρνηση, δυναμιτίζει τη χώρα, την κοινωνία και τη Δημοκρατία, στηριζόμενη στην μέχρι τώρα αδράνεια των πολιτών, την οποία ερμηνεύει αυθαίρετα ως ενοχή.

Έφθασε, όμως, ο κόμπος στο χτένι.  Ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλο την εξαθλίωση, τον εμπαιγμό και τον αυταρχισμό.

 Θα απαιτήσει ανατροπή αυτής της επικίνδυνης και αδιέξοδης πολιτικής.

Θα απαιτήσει την απομάκρυνση της Τρόικα και την κατάργηση των μνημονίων.

Θα απαιτήσει και θα επιτύχει την άσκηση και πάλι εθνικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τη Χώρα, την οικονομική και πολιτική Δημοκρατία και τον ελληνικό λαό.

Θα απαιτήσει, τέλος, να φύγουν από την εξουσία οι ξενοφοβικές πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα που διευθύνουν.