Η ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

ΑΡΘΡΟ

του Δημήτρη Τσοβόλα, δικηγόρου υπεράσπισης

 του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Η ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

 

Προ ημέρων γίναμε όλοι μάρτυρες ενός «θεατρικού έργου» που παίχτηκε κακόγουστα και προκλητικά από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, με τα πορίσματά τους στον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και από τον αρμόδιο να προστατεύει την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης, Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος δήλωσε τελείως αντισυνταγματικά και απαράδεκτα ότι  οι δέκα πολιτικοί  των οποίων στάλθηκε ο φάκελός τους στη Βουλή, είναι ΑΘΩΟΙ. Η δήλωση του τελευταίου έγινε σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ανακριτή Αθηνών η ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του Λοβέρδου και επίσης βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου. Το ίδιο έχουν κάνει με το πόρισμά τους η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι προδικάζουν ανεπίτρεπτα ότι οι δέκα πολιτικοί (άρα και οι Λοβέρδος, Γεωργιάδης κα Αβραμόπουλος, των οποίων διερευνώνται από τη δικαιοσύνη οι υποθέσεις) είναι ΑΘΩΟΙ. Αυτά, όπως είναι οφθαλμοφανές, αποτελούν ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική ευθεία παρέμβαση της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας στο έργο της Δικαιοσύνης που μόνο αυτή έχει αρμοδιότητα να κρίνει. Στην προκειμένη περίπτωση επειδή η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ διαπίστωσαν ότι στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή δεν προέκυψαν στοιχεία για την στήριξη των αβάσιμων κατηγοριών κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μεθόδευσαν την βιαστική λήξη των εργασιών της Επιτροπής, ώστε να προκαταλάβουν την Δικαιοσύνη που διερευνά τις ανωτέρω υποθέσεις, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία που στήθηκε κατά του Παπαγγελόπουλου. Επίσης για να ασκηθεί δίωξη κατά της Τουλουπάκη και να απαλλαγούν από την παρουσία της στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν επίσης εντυπώσεις με την κλήση και εξέταση ως μαρτύρων των βασικών κατηγορουμένων -στελεχών- της NOVARTIS και κάποιων εν ενεργεία Εισαγγελέων που τώρα διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος τους για ψευδορκία και άλλα αδικήματα, που όψιμα και αντιφατικά κατέθεσαν αόριστα και μη δικαστικώς αξιολογήσιμα περιστατικά. Επίσης παραβίασε η πλειοψηφία της Επιτροπής βασικούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και η σκευωρία. Στέρησαν στον Παπαγγελόπουλο βασικά υπερασπιστικά δικαιώματά του. Αρνήθηκαν να καλέσουν ουσιώδεις μάρτυρες που ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος. Έφθασαν στο σημείο να μην εξετάσουν ως μάρτυρα τον μηνυτή του Αντώνη Σαμαρά, πράγμα που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία υπόθεση.

Η ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Τελικά το μόνο που κατάφεραν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι η βλάβη στην Δικαιοσύνη και η αποκάλυψη του γεγονότος ότι αυτοί που εμφανίζονται υποκριτικά ως υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και της μη παρέμβασης της Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, είναι εκείνοι που απροκάλυπτα παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και προσπαθούν με μεθοδεύσεις να την κατευθύνουν για να επιτύχουν μικροκομματικά οφέλη και να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτού. Θα αποδειχθεί όμως πολύ σύντομα ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός.

Η αλήθεια θα λάμψει και θα αποκαλυφθούν πλήρως οι σκευωροί. Ιδίως μετά τα αποκαλυπτικά έγγραφα του FBI που εστάλησαν στην Επιτροπή, καθώς και την συμβιβαστική συμφωνία ΗΠΑ-NOVARTIS που αποδεικνύουν ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δικαιολογημένα, για να καλύψουν τις μεγάλες ευθύνες των στελεχών τους, επί δύο χρόνια προσπαθούν να εμποδίσουν την δικαστική έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της NOVARTIS που έγινε από το 2012-2015, φωνασκώντας και κάνοντας συνεχώς μηνύσεις και αιτήσεις εξαιρέσεως κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς και του Παπαγγελόπουλου.

Τώρα που επιβεβαιώθηκαν οι δωροδοκίες και οι παράνομες συναλλαγές των στελεχών της NOVARTIS με κρατικούς αξιωματούχους και όπως αναφέρει η συμβιβαστική συμφωνία ΗΠΑ-NOVARTIS σκοπός των δώρων που εδίδοντο ήταν, μεταξύ άλλων, η χρησιμοποίηση της επιρροής τους μέσα στην Κυβέρνηση για να προωθήσουν τα επαγγελματικά συμφέροντα της εταιρείας, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια που διατυπώνεται στο κείμενο της ανωτέρω συμφωνίας. Παράλληλα με μεθοδεύσεις η ΝΔ επιχειρεί επίμονα να αφαιρέσει την δικογραφία του σκανδάλου της NOVARTIS από τους συγκεκριμένους Εισαγγελείς Διαφθοράς που ασχολούνται με αυτήν επί τέσσερα χρόνια,  λειτουργώντας κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

Αντί η Κυβέρνηση, μετά την ομολογία της NOVARTIS με την ανωτέρω συμβιβαστική σύμβαση να κάνει αγωγή αποζημίωσης κατά της εταιρείας για να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά που ζημιώθηκε, η ΝΔ επιδίδεται σε μεθοδεύσεις για να συγκαλύψει το σκάνδαλο και τις ευθύνες των συμμέτοχων.

Τελικά η ΝΔ δεν ξεχνά  την Δεξιά.