Για ποιά Ευρώπη οι θυσίες;

 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ

 

 

Υποτίθεται ότι η ΕΟΚ (σήμερα Ε.Ε) συγκροτήθηκε για να δημιουργηθεί μια ισχυρή υπερεθνική οικονομική, πολιτική και αμυντική οντότητα, για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, αρχικά, να διασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή και να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επίσης σύμφωνα με βαρύγδουπες δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης κατά την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, αυτή (ένταξη) έγινε κυρίως για πολιτικούς λόγους, εννοώντας ότι θα προστατεύσει η ΕΟΚ (Ε.Ε) τα ελληνικά σύνορα από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας,  ότι τα κράτη μέλη θα είναι ισότιμα και ότι θα ισχύει κοινοτική αλληλεγγύη.

Σήμερα, μετά πάροδο τριάντα και πλέον ετών ευρωπαϊκής πορείας, αποδείχτηκε ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Συγκεκριμένα αυτά τα τριάντα χρόνια ευρωπαϊκής πορείας για τη χώρα μας συνέβησαν τα ακόλουθα: α) Δημιουργήθηκαν στην πράξη γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, μετά την επέμβαση των Τούρκων στα Ίμια, και η Ε.Ε. δεν προστάτευσε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Στη συνέχεια εκδόθηκε το κοινό ανακοινωθέν στη Μαδρίτη με το οποίο η χώρα μας για πρώτη φορά επίσημα αναγνώρισε, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο. β) Με τη θέληση της Γερμανίας και τη συμπόρευση όλων των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, συμμετέχει το ΔΝΤ (δηλαδή οι ανταγωνίστριες ΗΠΑ) στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.  γ) Αντί για ισοτιμία των κρατών – μελών της Ε.Ε και της ευρωζώνης, γερμανοποιήθηκε η Ευρώπη και επιβάλλει κατοχικούς κανόνες σε αυτά και κυρίως στις χώρες του Νότου. Μεταξύ αυτών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. δ) Αντί για αλληλεγγύη επιβλήθηκε εκμετάλλευση των μικρών και μεσαίων κρατών – μελών, διάλυση των πραγματικών τους οικονομιών και της κοινωνικής συνοχής. Η ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού κράτους θεωρούνται από το Βερολίνο και την ευρωπαϊκή ελίτ ως οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. ε) Τέλος, οι δημοκρατικοί θεσμοί θεωρούνται περιττοί και καταλύονται. Επιβεβαιώνεται δηλαδή καθημερινά ότι η Ε.Ε και η ευρωζώνη χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και για να ελεγχθούν οικονομικά και γεωπολιτικά τα κράτη – μέλη προς όφελος των ισχυρών της Ευρώπης.

Για τη χώρα μας δε αντί να αποτραπεί ο κίνδυνος από την Τουρκία, με τη στήριξη και της Γερμανίας έγινε άμεσος και ορατός ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου, λόγω και της αποδυνάμωσης της άμυνας της χώρας μας, ως συνέπεια εφαρμογής του απαράδεκτου και καταστροφικού μνημονίου.

Ενώ έτσι έχουν τα πράγματα και μόνο όσοι δεν θέλουν ή όσοι είναι ανίκανοι να το καταλάβουν, δεν το καταλαβαίνουν, η ελληνική τρικομματική κυβέρνηση διακηρύσσει, ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας και για το ελληνικό έθνος, εθνικός στόχος είναι το ευρώ και όχι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, η προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, η ανάπτυξη και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής μέσα από ριζική αλλαγή της οικονομικής και κοινωνικής μας πολιτικής με την εκπόνηση ενός δευτέρου σχεδίου που πρέπει άμεσα να ετοιμαστεί και υλοποιηθεί.