Εξαπατούν τους πολίτες

 

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η κυβέρνηση, τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. και οι μηχανισμοί της διαπλοκής που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν απατηλά να πείσουν τα θύματα της απάνθρωπης μηνμονιακής πολιτικής, ότι δήθεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, τμήμα του οποίου θα διανείμουν σε κάποιους ημιθανείς πολίτες.

Αυτή όμως η προεκλογική υποσχεσιολογία ή εξευτελιστική μικροπαροχολογία, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω όταν η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από παρατεταμένη ύφεση και εξαθλίωση των πολιτών, στην προεκλογική περίοδο του 1981 μοίραζε με τα χέρια του πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη επιταγές στους αγρότες για να εξαγοράσει ψήφους.

Ακολουθώντας και τώρα την ίδια τακτική η Ν.Δ. με τους συνοδοιπόρους της, διαψεύδουν τις απατηλές διακηρύξεις τους περί δήθεν εκσυγχρονισμού της πολιτικής και εγκατάλειψης παλαιών πρακτικών που οδήγησαν την χώρα όπως έλεγαν στην σημερινή πολύπλευρη κρίση.

Εκσυγχρονισμός όμως είναι η αντικατάσταση παλαιών και μη αποτελεσματικών μεθόδων και πολιτικών με νέες, σύγχρονες και ταυτόχρονα αποτελεσματικές και όχι η επανάληψη  των παλαιών και καταδικασμένων στην συνείδηση των πολιτών, πολιτικών και μεθοδεύσεων που έχουν σαν στόχο τον εμπαιγμό και την πολιτική εξαπάτησή τους.

Χρειάζεται μεγάλο θράσος να υποστηρίζεται από οποιονδήποτε σήμερα ότι πέτυχε η μνημονιακή πολιτική, για τη δήθεν δημιουργήθηκε πρωτογενές πλεόνασμα.

Στην αρχή πρέπει να επισημάνω ότι αυτό που εμφανίζεται ως πρωτογενές πλεόνασμα είναι ταμειακό που τεχνητά εμφανίζεται, ενόψει εκλογών, για να δικαιολογήσουν οι αρχιτέκτονες της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας, την εξαθλίωση των πολιτών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Οι κυβερνήσεις όμως των “λογιστών” που ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς και αδιαφορούν για τους ανθρώπους.

Επίσης τα νεοφιλελεύθερα κόμματα που με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις διαρθρωτικές αλλαγές, έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του δίκτυ κοινωνικής και εργασιακής προστασίας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών.

Ακόμη τα κόμματα αυτά που με πρόθυμο πολιτικό προσωπικό να τα δώσει όλα στους δανειστές, έστειλαν στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατομμύριο ενεργών πολιτών και κατάργησε συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ ταυτόχρονα υπερφορολόγησαν τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα και μείωσαν κατά 40% τους μισθούς και τις συντάξεις:

Δεν μπορούν να επαίρονται για την οικονομική, την κοινωνική και την θεσμική τους πολιτική πολύ περισσότερο όταν, ένεκα αυτής της πολιτικής, τα τελευταία τέσσερα χρόνια μειώθηκε το Α.Ε.Π. κατά σαράντα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ και έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης όταν το δημόσιο χρέος από 119%του Α.Ε.Π. το 2009, αυξήθηκε δραματικά και το 2014 θα ανέλθει τουλάχιστον στο 176% του Α.Ε.Π., παρά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την καταλήστευση των πολιτών.

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας ότι στο τέλος του 2009 θεωρήθηκε η χώρα μας ότι χρεοκόπησε, επειδή το δημόσιο χρέος ήταν 119% του Α.Ε.Π.  και αυτό χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για να τεθεί η χώρα μας υπό την κυριαρχία των Δ.Ν.Τ. και της Τρόικα, δεν μπορούν σοβαρά οι κύριοι συντελεστές αυτής της πολιτικής που διέλυσαν την οικονομία και κοινωνία, ευτέλισαν τον ελληνικό λαό, κατεδάφισαν οράματα και αξίες, να εμφανίζονται σήμερα απατηλά ότι άρχισε να αποδίδει δήθεν καρπούς αυτή η πολιτική.

Βέβαια το σύστημα της διαπλοκής, για να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό, πέρα από τα εικονικά πλεονάσματα, δημιουργεί “νέα” κόμματα της δήθεν κεντροαριστεράς με πρόσωπα που ορκίζονται στους διαπλεκόμενους και είναι  φανατικοί συνεχιστές της μνημονιακής πολιτικής.

Επειδή όμως το “δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”, οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να πέσουν στις παγίδες που στήνονται  και πάλι για να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική.

Η χώρα και η κοινωνία δεν χρειάζονται σήμερα εναλλαγή στην εξουσία διαπλεκομένων κομμάτων και πολιτικών προσώπων.

Χρειάζονται πραγματική αλλαγή πολιτικής.

Χρειάζονται μια άλλη οικονομική, κοινωνική και εξωτερική πολιτική που θα δημιουργεί αυτοπεποίθηση και εθνική αξιοπρέπεια στον Ελληνικό λαό. Μια πολιτική που θα στοχεύει στη μείωση του δημόσιου χρέους μέσα από πραγματική πολύπλευρη ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική προστασία, αλλά και που να προωθεί άλλο σύστημα ανθρώπινων αξιών.

Είναι στο χέρι των πολιτών να κάνουν την ΑΛΛΑΓΗ. Τώρα είναι η ευκαιρία να την κάνουν πραγματικότητα οι πολίτες, δίνοντας ένα ηχηρό πολιτικό χτύπημα στους εκμεταλλευτές της χώρας και της κοινωνίας. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σημαντικές μετά τις ευρωεκλογές και στα εσωτερικά και στα εθνικά θέματα.